Valpkurser

Hundakademin erbjuder valpkurser i Göteborg. Här får du möjlighet att lära dig att förstå din valp och att kommunicera med den så att den förstår. Vi ser till att du får svar på alla dina frågor och ger råd för just din hund. Vi har kompetenta kursledare med gedigen utbildning och mångårig erfarenhet. Efter en kurs hos oss får du med dig nya och goda kunskaper och förutsättningar för ett härligt hundliv tillsammans med din valp.

Vi håller valpkurser i Göteborg – de flesta hålls på vår fina kursgård i Mölndal. Vid stort intresse erbjuder vi även valpkurser i Askim och Säve.

Boka din plats via e-post på info@hundakademin.com eller ring 031-68 55 54.Hundakademins valpkurser – För trygga och harmoniska valpar

Målet med våra valpkurser är att valparna som deltar ska bli trygga, harmoniska och lyckliga. Och att du ska lära dig att förstå din valp. Kunskap som gör dig till en trygg hundägare.

För att nå dit krävs kompetenta kursledare och det har vi. De som leder valpkurserna har en gedigen utbildning och många års erfarenhet av arbetsliv inom hundskötsel och hundutbildning. Flera tävlar aktivt i hundsporter som lydnad, spår och freestyle.

På Hundakademin tränar vi även hundar för film och TV-inspelningar samt utbildar instruktörer. Hos oss finns en bred kompetens.

Låt oss berätta mer om våra kurser, vad du kommer lära dig och vad en valpkurs på Hundakademin i Göteborg kostar.

Valpkurs Steg 1

På den här grundläggande valpkursen är syftet att tidigt skapa en god kontakt mellan dig och din valp. Vi lägger en god grund för en välmående hund och en god relation er emellan. Vi går igenom hundars kommunikation och flocksystem, belöningsteknik, inlärningspsykologi och hur du undviker stress hos valpen. Praktiskt övar vi till exempel på inkallning, stanna, gå fint förbi andra hundar och lösträning. Vi börjar med en teorikväll och fortsätter med två heldagar där vi varvar teori och praktik.

 • Pris: 2500 kronor
 • 1 kväll + 2 heldagar
 • Valpkurs för åldern 3–5 månader.

Ta reda på mer om Valpkurs Steg 1!

Valpkurs Steg 2

Det här är en påbyggnadskurs efter Valpkurs Steg 1. Här är målet att komma vidare i träningen, öka svårighetsgraden och att valpen ska fungera bra i vardagen.  Du och din valp kommer bland annat öva på lösträning, inkallning och stanna.

Vi jobbar även med ”förebyggande” övningar för att kunna motverka beteenden som du inte vill ha. Vidare tränar vi "trafikvett" och valpen får lära sig att vara trygg och kunna slappna av i olika miljöer för att undvika onödig stress.

 • Pris: 1850 kronor
 • 6 kvällstillfällen på 1,5 timme var
 • Passar valpar som gått Valp steg 1 och som inte är äldre än 8 månader

Ta reda på mer om Valpkurs Steg 2!

Duktig Valp/Unghund!

Det här är en kurs för dig med en valp på upp till 8 månader som vill träna på grundnivå. Till skillnad från Valpkurs Steg 1 är även lite äldre valpar välkomna. Kursen är formad utifrån pedagogiken och övningarna i appen Duktig Hund!

Målet är samarbetsvilliga, harmoniska och välfungerande valpar och unghundar. Utöver lösträning, inkallning, stanna och stanna kvar ingår även "förebyggande" övningar, såsom ljudträning och att inte vakta/skälla. Du kommer även lära dig hur man tränar valpen i att kunna vänta och ta det lugnt i situationer som du har nytta av till vardags.

 • Pris: 1850 kr
 • 6 tillfällen på 1,5 timme var
 • Passar valpar upp till 8 månader

Ta reda på mer om Duktig Valp/Unghund!

Friskvård och hantering

På den här kursen får du som hundägare rätt verktyg för att bli en trygg resurs för hunden i samband med friskvård och hantering oavsett vad som pågår runt omkring. Du kommer lära dig att hantera hunden i samband med tandborstning, kloklippning, bandagering och på tävlingar. Träningen gör att hunden blir mer trygg och lugn i de här situationerna. Du får också tips på övningar som stärker hundens kropp och minskar skaderisken.

 • Pris: 1850 kr
 • 6 träffar
 • Passar hundar och valpar i alla åldrar

Ta reda på mer om Friskvård och hantering!

Kursdeltagarnas kommentarer

 "Nu förstår jag min valp mycket bättre och vår kommunikation har blivit mycket bättre under denna helg" - Valpkurs Steg 1

Allt var väldigt bra, tydligt och pedagogiskt och jag och min hund har fått en mycket bättre relation!" - Valpkurs Steg 2

Jättebra med en stunds teori på varje kurstillfälle, mycket intressanta och lärorika diskussioner!" - Valpkurs Steg 2

"Bra mix med praktik och teori. Superbra övningar som vi kommer att ha nytta av i vår vardag!" - Duktig Valp/Unghund!

"Har fått lära mig att se vad min hund säger och agera därefter. Helt plötsligt klipper jag klorna med en sovande hund i knät - husse är lika paff och tacksam som jag!" - Friskvård och hantering! 

Innehållet i Hundakademins valpkurser

Våra kurser innehåller både teori och praktik, för att du ska få med dig så mycket kunskap som möjligt och lära dig förstå din valp på ett nytt sätt. I de fall förkunskaper krävs, skriver vi det på kursens sida.

Allt praktiskt som du behöver veta innan kursstart kommer vi naturligtvis meddela dig. Har du frågor kring valpkursens innehåll eller vad du ska tänka på är du välkommen att kontakta oss!

Deltagare

Vi vill att alla deltagare ska hinna få individuella råd och svar på sina frågor. I kursavgiften ingår därför en kursdeltagare och en hund. På Valpkurs steg 1 är ytterligare en familjemedlem välkommen mot en extra kostnad. På Valpkurs steg 2 och Duktig Valp/Unghund är medföljande familjemedlemmar välkomna utan någon extra kostnad.

Är du intresserad av hunddagis?

När din hund har varit med på minst en av våra kurser har du möjlighet att söka plats på vårt hunddagis. På våra hunddagis går hundarna fria i flock så det är viktigt att de är harmoniska, välfungerande och trivs med varandra.

  

Vanliga frågor om valpkurser

Varför ska man gå en valpkurs?

Valpkursen blir en trygghet för dig som har skaffat hund för första gången. Här möter du erfarna instruktörer som kan hjälpa dig att förstå och kommunicera med valpen. Du får även lära dig hur du tränar valpen på bästa sätt. Du får svar på alla dina frågor.

Även du som är erfaren hundägare har nytta av att gå en valpkurs när du skaffar en ny liten valp. Du kommer att få nya perspektiv på hundträning och du får tillfälle att lära känna din nya valp. Dessutom är kursen ett bra tillfälle för att komma igång med träningen. Att du har gått en av våra kurser ger dig också möjlighet att söka en plats på något av våra hunddagis.

Man måste inte gå valpkurs – men det du lär dig på Hundakademins valpkurs kommer du och din hund att ha nytta av hela livet.

Vad lär man sig på en valpkurs?

Exakt vad du lär dig på valpkursen beror till stor del på vad du vill ha ut av kursen. Kanske har du frågor kring hur man lär valpen att bli rumsren, komma på inkallning eller varför den nafsar. För oss är det viktigt att du som hundägare blir trygg och att du får svar på alla dina frågor. Målet med kurserna är att du och din hund ska få ett härligt liv tillsammans. Att du har kunskap om hundens språk och beteende gör att den kan växa upp till en trygg, harmonisk och välfungerande hund. 

Vad gör man på en valpkurs?

På en valpkurs möts man i grupp med andra hundägare och en eller flera instruktörer. Kursen kan innehålla teori. Då pratar man till exempel om hur hundens språk, behov och beteende, hur de lär sig och hur de upplever olika situationer. Till de praktiska delarna hör ofta träning såsom att gå fint i koppel, komma på inkallning och att fortsätta samarbeta även om något distraherar.

Träningen kan även handla om att förebygga beteenden som att vakta eller skälla när personer eller hundar går förbi. Ett annat praktiskt moment kan vara att träna hunden på att vara lugn och behålla uppmärksamheten på dig trots distraktioner.

När ska man gå en valpkurs?

När valpen är 3–5 månader är du välkommen att börja gå vår Valpkurs Steg 1. Fram tills valpen är runt 8 månader gammal kan du sedan gå Valpkurs Steg 2.

Vi har även valpkursen Duktig valp/Unghund som passar valpar upp till 8 månader.

Vi erbjuder också kurser för vuxna hundar.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.