Aktivering

Att träna aktivering med din hund är ett fantastiskt bra sätt att lära känna varandra, vi fokuserar på det härliga samarbetet mellan dig och din hund! Aktiveringsträningen ökar hundens självförtroende. Aktiveringsträningen bygger upp de små muskelgrupperna, din hund blir smidig och det piggar även upp seniorhunden.

Vill du få inspiration att komma igång med denna fantastiska form av hundträning så är en aktiveringskurs en perfekt start!

Här hittar du Hundakademins tips på aktivering!

Varje år har Hundakademin en aktiveringsuppvisning på My Dog, där hundar som har gått våra aktiveringskurser deltar. Du kan se ett smakprov på en våra aktiveringsuppvisningar från My Dog här!  

AktiveringPå vår Aktiveringskurs får du inspiration till att komma igång med denna fantastiska form av hundträning! Aktiveringsträning lugnar den överaktiva hunden, piggar upp ”gamlingen”, ökar hundens självförtroende och stärker kontakten mellan er. Det är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra!

På denna grundkurs i aktivering går vi både igenom hur du lär hunden olika trick, både kroppsrörelser och att jobba med redskap. 

Efter denna grundkurs kan du bygga vidare med en fortsättningskurs.

 •  Pris: 1850 kronor
 • Pris: 1400 kronor (heldagskurs)
 • Kursen finns både som "en dag i veckan" kurs och som heldagskurs.
 • Passar alla hundar - unga som gamla!

Ta reda på mer om kursen Aktivering här!

Aktivering fortsättningVi lär hunden nya roliga övningar och jobbar mer med avståndsträning och olika beteendekedjor. På denna fortsättningskurs i aktivering tränar vi vidare på att försvåra alla övningar.

Mycket av hundens färdigheter handlar om motivation men också om hur du kommunicerar och handleder hunden. Då är kunskap om den viktiga belöningstekniken ett måste, vi tränar på tajming och placering av de olika belöningarna. Detta är kunskap som du har nytta och glädje av i många sammanhang! 

 • Pris: 1850 kronor
 • Kursen är förlagd till 6 tillfällen á 1,5 timma.
 • Finns även som heldagskurs.
 • Passar alla hundar!

Ta reda på mer om kursen Aktivering fortsättning här!

 

Aktivering advanced

 


Vi lär hunden nya roliga övningar och jobbar med avståndsträning och olika beteendekedjor. Här låter vi fantasin flöda! 

Mycket av hundens färdigheter handlar om motivation men också om hur du kommunicerar och handleder hunden. Detta är kunskap som du har nytta och glädje av i många sammanhang!

 • Pris: 1850 kronor
 • Kursen är förlagd till 6 tillfällen á 1,5 timma.
 • Passar alla hundar!

Ta reda på mer om kursen Aktivering advanced här!

 

Kursdeltagarnas kommentarer

 "Ni är alltid positiva, glada och proffsiga. Alltid kul att lära sig mera" - Aktivering

 "Lagom många övningar och mycket bra tempo. Fick hjälp på den nivån som passade mig och min hund. Supernöjd!" - Aktivering

 "Bra med många nya övningar och varianter som gjort att jag har utvecklats mycket som hundtränare!" - Aktivering

 "Bra mix med praktik och teori. Superbra och roliga övningar för både mig och min hund!" - Aktivering

 "Jag har fått så mycket inspiration och hjälp med att försvåra övningarna - toppenbra instruktörer!" - Aktivering

Innehållet i Hundakademins aktiveringskurser


Våra kurser innehåller både teori och praktik, för att du ska få med dig så mycket kunskap som möjligt och lära dig förstå din hund på ett nytt sätt. I de fall förkunskaper krävs, skriver vi det på kursens sida.

Allt praktiskt som du behöver veta innan kursstart kommer vi naturligtvis meddela dig. Har du frågor kring aktiveringskursens innehåll eller vad du ska tänka på är du välkommen att kontakta oss!

Deltagare

Vi vill att alla deltagare ska hinna få individuella råd och svar på sina frågor. På Aktivering heldag är ytterligare en familjemedlem välkommen mot en extra kostnad. På  Aktivering, Aktivering fortsättning samt Duktig Hund! är medföljande familjemedlemmar välkomna utan någon extra kostnad.

Är du intresserad av hunddagis?

När din hund har varit med på minst en av våra kurser har du möjlighet att söka plats på vårt hunddagis. På våra hunddagis går hundarna fria i flock så det är viktigt att de är harmoniska, välfungerande och trivs med varandra.

Vanliga frågor om aktiveringskurser


Varför ska man gå en aktiveringskurs?

Aktiveringskursen blir en rolig och inspirerande kurs för dig som har skaffat hund för första gången. Här möter du erfarna instruktörer som kan hjälpa dig att förstå hur du bäst kan aktivera din hund. Du får lära dig hur du tränar hunden på bästa sätt. Du får svar på alla dina frågor.

Även du som är en erfaren hundägare har nytta av att gå en aktiveringskurs. Du kommer att få nya perspektiv på hundträning och du får tillfälle att lära känna din hund ännu bättre. Dessutom är kursen ett bra tillfälle för att komma igång med träningen. Att du har gått en av våra kurser ger dig också möjlighet att söka en plats på något av våra hunddagis.

Man måste inte gå en aktiveringskurs – men det du lär dig på Hundakademins aktiveringskurser kommer du och din hund att ha nytta av hela livet.

Vad lär man sig på en aktiveringskurs?

Exakt vad du lär dig på aktiveringskursen beror till stor del på vad du vill ha ut av kursen. Kanske har du frågor kring hur man lär hunden att bära och hämta olika föremål, att kunna göra olika kroppsrörelser för att stärka även de små musklerna i kroppen. För oss är det viktigt att du som hundägare blir trygg och att du får svar på alla dina frågor. Målet med kurserna är att du och din hund ska få ett härligt liv tillsammans. Att du har kunskap om belöningsteknik och hur vi arbetar med en belöningssignal, gör att vi blir tydligare och hunden lättare förstår vad vi vill att den skall göra och hunden kan växa upp till en trygg, harmonisk, duktig och välfungerande hund. 

Vad gör man på en aktiveringskurs?

På en aktiveringskurs möts man i grupp med andra hundägare och en eller flera instruktörer. Kursen kan innehålla teori. Då pratar man till exempel om belöningsteknik, hur vi arbetar med en belöninggsignal, hur de lär sig och hur de upplever olika situationer. Till de praktiska delarna hör ofta träning av olika aktiveringsövningar såsom att dansa, gå slalom, sitta vackert, bära och hämta, städa, etc. samt att fortsätta samarbeta även om något distraherar.

När ska man gå en aktiveringskurs?

En aktiveringskurs kan du gå när som hels, oavsett ålder på din hund och kursen Aktivering passar såklart alla hundar!

Vi har även kursen Aktivering fortsättning och kursen Bli en Duktig Hund!.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.