Hundinstruktörsutbildning

För dig som brinner för hundträning

Hundakademins hundinstruktörsutbildning vänder sig till dig som brinner för hundträning och som vill ta steget att börja undervisa och inspirera andra! Målet är att du efter genomgången utbildning ska kunna hålla kurser i valpträning, vardagslydnad och aktiveringsträning. Men utbildningen passar även dig som har tidigare kunskap och erfarenhet inom någon speciell hundsportsgren såsom t.ex. agility, freestyle, viltspår, lydnad, rallylydnad eller utställning och vill förkovra dig för att kunna hålla kurser i "ditt" ämne.

För de flesta tar det många år att bli en skicklig instruktör. Förutom gedigen hundkunskap och människokännedom måste man också kunna se och tolka samspelet mellan hund och ägare. Dessutom ska du veta hur du förmedlar och når fram med ditt budskap på ett trevligt och förtroendegivande sätt. På Hundakademins instruktörsutbildning får du ta del av en unik och mångårig kunskap i att undervisa hundägare och träna olika typer av hundar. I utbildningen ingår även att du går med som observatör på flera av våra kurser.

Efter utbildningen blir du diplomerad Hundakademin-instruktör samt Better Dog Academy-instruktör, du har också möjlighet att bli certifierad Hundakademininstruktör.

Aktuell start:

Intresselista finns! 

 

Utöver dessa tillfällen kommer du att bokas in som observatör på utvalda kurser. Dessa kurser bokas vid kursstart. 

Innehåll

Undervisningen är fördelad på över 140 timmar bestående av föreläsningar, clinics, grupparbeten, hemuppgifter, studier på dagishundar i flock och studier på olika kurser. 

STRESS Du ska kunna se hur stress yttrar sig hos olika typer av hundar och kunna handleda de hundägare som vill i hur de kan sänka hundens stressnivå. Du ska också vara väl insatt i stressreducerande träning.

Huvudlärare: Roger Calsson, Jenny Johansson

ETOLOGI Du ska vara väl insatt i hundens sociala regler och kunna läsa olika typer av hundars signaler, även de små, och kunna tolka dessa korrekt. Du ska också kunna läsa och tolka samspelet mellan olika hundar och mellan hund och ägare.

Huvudlärare: Roger Carlsson, Jenny Johansson

INLÄRNINGSPSYKOLOGI Vi går igenom grunderna för all inlärning, klassisk och operant betingning, och fördjupar oss i olika inlärningsteorier. Vi pratar också om hur förväntningar påverkar samt skillnaden mellan inlärning och att sätta gränser.

Huvudlärare: Nina Roegner, Jenny Johansson

KLICKERTRÄNING Vi går igenom begreppet klickerträning och tränar upp vår egen timing, en viktig del i klickerträning.
Vi pratar om för och nackdelar med klickerträning och hur detta kan användas i träningen. 

Huvudlärare: Jenny Johansson

PEDAGOGIK Undersökningar visar att lärarens engagemang avgör hur mycket eleven lär sig. I detta avsnitt går vi igenom olika undervisningsstilar, både när det gäller hundträning och undervisning av hundägare.

Huvudlärare: Nina Roegner, Jenny Johansson

HUMANPSYKOLOGI Skälen till att skaffa hund kan vara olika och det är inte ovanligt att människor i kris går en hundkurs. Vi går igenom hur man bemöter olika människor, hur man gör för att nå fram med sina budskap och hur man tar kritik.

Huvudlärare: Nina Roegner

MUNTLIG FRAMSTÄLLNING Hur gör jag för att hålla intressanta föreläsningar och för att "fånga" åhöraren? I detta avsnitt får du verktygen du behöver för att nå fram verbalt.

Huvudlärare: Nina Roegner

VALPTRÄNING Vi går igenom valpens utveckling och hur man tidigt skapar kontakt och förtroende. Kort sagt hur man lägger grunden till en trygg och harmonisk hund. Vilka bitar är viktiga att ta upp på en valpkurs och hur lägger man upp en bra valpkurs.

Huvudlärare: Nina Roegner

VARDAGSLYDNAD Vi går igenom hur man lär hunden olika inlärningsmoment som man har nytta av i vardagen. Inlärningen sker enligt "Bli en Duktig Hund! pedagogiken". Du får också lära dig hur man leder hundägaren till att hitta glädjen i att kommunicera med hunden och att träna den i vardagslydnad.

Huvudlärare: Nina Roegner

AKTIVERING I detta avsnitt går vi igenom hundens behov och hur man kan stimulera sin hund mentalt genom aktiveringsträning (både kroppsövningar och med redskap). Vi går också igenom berikning. Aktiveringsträningen sker enligt "Better Dog Academypedagogiken".

Huvudlärare: Nina Roegner, Jenny Johansson

Bli en Duktig Hund!

Vi går igenom Bli en Dukig Hund! pedagogiken, övar på de olika momenten som ingår och lär in övningarna på både egna och lånade hundar.

Huvudlärare: Nina Roegner, Jenny Johansson

Pris:

Kursavgift 26 500:- inkl moms. Möjlighet till delbetalning finns. Inom två veckor efter bokningstillfället inbetalas 2000:- av kursavgiften. Vid eventuell avbokning återbetalas ej denna summa.

 

Kurslitteratur (ingår i kursavgiften): "Från valp till unghund" av Nina Roegner och "Aktivering - Smart lek med din hund" av Nina Roegner.

Kurslitteratur som ej ingår i kursavgiften kan lånas på bibliotek eller genom Hundakademin.

Efter genomgången och godkänd utbildning blir du både diplomerad Hundakademininstruktör och diplomerad Better Dog Academy-instruktör.

Anmäl ditt intresse här!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.