IMG_8379

Hundinstruktörsutbildning

Hundakademins Hundinstruktörsutbildning

I vår instruktörsutbildning ingår våra fördjupade hundägarutbildningar, föreläsningar samt utbildningsdagar för enbart dem som vill bli instruktörer. Våra fördjupade hundägarutbildningar och föreläsningar (öppna för alla) går återkommande under året.

Uppstart för instruktörer är den 21 augusti kl. 18.00-20.00.

Kursavgift 29 500 kr.

Kurslitteratur (ingår i kursavgiften): “Från valp till unghund” av Nina Roegner och “Aktivering – Smart lek med din hund” av Nina Roegner.

Kurslitteratur som ej ingår i kursavgiften kan lånas på bibliotek eller genom Hundakademin.

En utbildning för dig som brinner för hundträning

Hundakademins hundinstruktörsutbildning vänder sig till dig som brinner för hundträning och vill börja undervisa andra. Efter genomgången hundinstruktörsutbildning kan du hålla kurser i valpträning, vardagslydnad och aktiveringsträning. Utbildningen passar även dig med tidigare erfarenhet inom specifika hundsporter som agility, freestyle, viltspår eller rallylydnad som vill förkovra dig för att hålla kurser i just ditt specialområde.

Hundinstruktörsutbildning ger dig verktygen att tolka samspelet mellan hund och ägare samt förmåga att förmedla kunskap på ett förtroendegivande sätt. Du får ta del av Hundakademins mångåriga erfarenhet av hundträning och får möjlighet att observera flera kurser i praktiken.

Att bli en skicklig hundinstruktör tar tid och kräver både hundkunskap och människokännedom. På Hundakademins hundinstruktörsutbildning får du en solid grund att bygga vidare på. Som utbildad blir du diplomerad Hundakademin-instruktör och Duktig Hund!-instruktör, med möjlighet till certifiering som Hundakademininstruktör.

IMG_0158 copy
Innehåll i Hundakademins Hundinstruktörsutbildning

Undervisningen är fördelad på över 130 timmar (i första hand på helger men även enstaka kvällar) bestående av föreläsningar, clinics, grupparbeten, hemuppgifter, studier på olika typer av hundar samt på kurser. Vissa delar av utbildningen sker endast för dig som vill bli instruktör medan vissa delar även kommer att vara öppna för “vanliga” hundägare.

STRESS

Du ska kunna se hur stress yttrar sig hos olika typer av hundar och kunna handleda de hundägare som vill i hur de kan sänka hundens stressnivå. Du ska också vara väl insatt i stressreducerande träning.

INLÄRNINGSPSYKOLOGI

Vi går igenom grunderna för all inlärning, klassisk och operant betingning, och fördjupar oss i olika inlärningsteorier. Vi pratar också om hur
förväntningar påverkar samt skillnaden mellan inlärning och att sätta gränser.

PEDAGOGIK

Undersökningar visar att lärarens engagemang avgör hur mycket eleven lär sig. I detta avsnitt går vi igenom olika undervisningsstilar, både när det gäller hundträning
och undervisning av hundägare.

MUNTLIG FRAMSTÄLLNING

Hur gör jag för att hålla intressanta föreläsningar och för att “fånga” åhöraren? I detta avsnitt får du verktygen du behöver för att nå fram verbalt.

VALPTRÄNING

Vi går igenom valpens utveckling och hur man tidigt skapar kontakt och förtroende. Kort sagt hur man lägger grunden till en trygg och harmonisk hund. Vilka bitar är viktiga att ta upp på en valpkurs och hur lägger man upp en bra valpkurs.

VARDAGSLYDNAD

Vi går igenom hur man lär hunden olika inlärningsmoment som man har nytta av i vardagen. Inlärningen sker enligt “Bli en Duktig Hund! pedagogiken”. Du får också lära dig hur man leder hundägaren till att hitta glädjen i att kommunicera med hunden och att träna den i vardagslydnad.

FRISKVÅRD

Du får lära dig mer om hur man bygger upp hundens fysik, vad den behöver för att må bra – både fysiskt och mentalt – samt hur man förebygger skador.

ETOLOGI

Du ska vara väl insatt i hundens sociala regler och kunna läsa olika typer av
hundars signaler, även de små, och kunna tolka dessa korrekt. Du ska också kunna läsa
och tolka samspelet mellan olika hundar och mellan hund och ägare.

BELÖNINGSTEKNIK

Vi går igenom vikten av att ha en tydlig belöningssignal och vi tränar vår egen timing, en viktig del i belöningsteknik.

Vi pratar om för- och nackdelar med olika typer av belöningar och hur detta kan användas i träningen.

HUMANPSYKOLOGI

Skälen till att skaffa hund kan vara olika och det är inte ovanligt att
människor i kris går en hundkurs. Vi går igenom hur man bemöter olika människor, hur man gör för att nå fram med sina budskap och hur man tar kritik.

VALPTRÄNING

Vi går igenom valpens utveckling och hur man tidigt skapar kontakt och
förtroende. Kort sagt hur man lägger grunden till en trygg och harmonisk hund. Vilka bitar är viktiga att ta upp på en valpkurs och hur lägger man upp en bra valpkurs.

AKTIVERING

I detta avsnitt går vi igenom hundens behov och hur man kan stimulera sin hund mentalt genom aktiveringsträning (både kroppsövningar och med redskap). Vi går också igenom berikning. Aktiveringsträningen sker enligt “Better Dog Academypedagogiken”.

BLI EN DUKTIG HUND!

Vi går igenom Bli en Dukig Hund! pedagogiken, övar på de olika momenten som ingår och lär in övningarna på både egna och lånade hundar.

Platsliggning

Därför ska du utbilda dig till hundinstruktör på Hundakademin

För att bli en skicklig hundinstruktör krävs både teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet. På Hundakademins instruktörsutbildning får du ta del av vår unika och mångåriga kunskap i att undervisa hundägare och träna olika typer av hundar.

Vår grundläggande utbildning ger dig en solid grund för att arbeta som hundinstruktör. Efter fullföljd utbildning blir du diplomerad Hundakademin-instruktör samt Duktig Hund!-instruktör.

Vad utbildningen ger dig

En skicklig instruktör behöver gedigen hundkunskap, god människokännedom, förmåga att se och tolka samspelet mellan hund och ägare samt kunskap om hur man förmedlar budskap på ett förtroendeingivande sätt. I utbildningen ingår observationer på flera av våra kurser så att du får praktisk erfarenhet av hur vi arbetar med hundar och hundägare.

Våra lärare

Vi har välutbildade lärare med gedigna utbildningar, stor hundvana, bred kompetens och olika specialistområden. Våra lärare i hundinstruktörsutbildningen arbetar aktivt i branschen sedan många år och brinner för att sprida kunskap. Vi har fått mycket positiva omdömen för vårt engagemang från tidigare elever.

Vår filosofi

Vårt mål är att medverka till ökad förståelse mellan hundägare och deras hundar, för att få fler hundar och hundägare att må bättre.

Diskussioner, samtal och erfarenhetsutbyte är viktiga delar när du ska hitta din roll som hundinstruktör. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att du ska vara väl redo för verkligheten som hundinstruktör när du fullföljt utbildningen.

Ingen blir någonsin fullärd i ämnet hund, men vi ser fram emot att hjälpa dig på din resa och välkomnar dig till vår utbildning!

25 mars kl. 18.00 – 20.00 – Föreläsning ”Relation hund – människa”

29 – 30 mars samt 26 – 27 april kl. 10.00 – 15.00 båda dagarna – ”Fördjupad hundägarutbildning “Duktig Hund!” i två delar

24 – 25 maj kl. 10.00 – 15.00 båda dagarna – Fördjupad hundägarutbildning ”Hantering, relation & friskvård”

21 augusti kl. 18.00 – 20.00 – Uppstart för instruktörer

23-24 augusti kl. 10.00 – 15.00 båda dagarna – Fördjupad hundägarutbildning ”Förstå din hund”

3 september kl. 18.00 – 20.00 Rollen som instruktör

25 september kl. 18.00 – 20.00 Rollen som instruktör

27-28 september kl. 10.00 – 15.00 båda dagarna – Fördjupad hundägarutbildning “Inlärning”

1 oktober kl. 18.00 – 20.00 Rollen som instruktör

8 oktober kl. 18.00 – 20.00 Rollen som instruktör

25 – 26 oktober kl. 10.00 – 15.00 – Fördjupad hundägarutbildning Duktig Hund! i två delar (del 1)

22 – 23 november kl. 10.00 – 15.00 – Fördjupad hundägarutbildning Duktig Hund! i två delar (del 2)

3 november kl. 18.00 – 20.00 – Föreläsning “Överaktiva hundar”.

27 november kl. 18.00 – 20.00 – Föreläsning “Relation hund-människa”.

13-14 december kl. 10.00 – 15.00 – Fördjupad hundägarutbildning “Hantering, relation & friskvård”.

(*Tillkommer datum för föreläsningar, hålla kurs och avslutning.)

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Du kan nå oss på telefon 031-68 55 54 eller maila info@hundakademin.com

Du kan också fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

"*" indicates required fields

Jag vill bli kontaktad på:*
Consent*