2018-10-30

Kursnyheter 2019

2019 utökar vi vårt utbud med två nya kurser och en föreläsning. 

 

Hundkul! 

Denna heldagskurs bygger på pedagogiken och övningarna ur boken "Hundkul! Trickträning för bästa vänner”. Vi lär stegvis hundarna roliga tricks såsom att ta på sig halsband, gå runt olika föremål, nicka, rulla runt, hänga tvätt, öppna och stänga skåp och mycket mer.

Vi går även igenom hundspråk, vad hundar behöver för att må bra och hur du kan göra när du stöter på problem i träningen. Du får också veta hur du kan sysselsätta hunden de dagar du har mindre tid och hur lätt det är att göra vardagen mer hundkul.

Läs mer om kursen här. 

 

Hantering - kurs 

En positiv inställning till att bli hanterad är A och O när hunden ska delta på utställning, få klorna klippta, trimmas eller bli undersökt av en veterinär. Det är verkligen guld värt att ha en hund som utan problem finner sig i att bli hanterad av både dig och okända människor. På denna kurs jobbar vi främst med att hunden ska bli lugn och trygg i all form av hantering.

 

Läs mer om kursen här. 

 

Hantering - föreläsning

Denna kväll ägnar vi oss helt åt den viktiga hanteringsträningen. Vi pratar om hur du får din hund att känna sig trygg i all form av hantering, hur man ska träna för att förebygga problem och hur man agerar om hunden protesterar eller blir rädd. Detta är kunskap som gör dig till en tryggare och säkrare hundägare oavsett om du tränar inför den dagliga hälsokontrollen, veterinärbesök eller utställning.

Läs mer om föreläsningen här.