Biopremiär!

Filmhundar Vi arbetar även med att ta fram och träna lämpliga hundar inför olika filmproduktioner. Vår senaste medverkan var i Jan Troells film "Dom över död man" som just nu är bioaktuell. Hundakademin fick i uppdrag att hitta och träna tre hundar som skulle spela Torgny Segersteds hundar. Efter flera veckors letande hittade vi de perfekta hundarna, Octavius (Dobermann) som spelar Job, Vader (Grand Danois) som spelar Garm och Axel (Engelsk Bulldog) som spelar Winston och Sören. Axel spelar två roller och behövde därför sminkas för att se ut som två olika hundar, något han tyckte var helt ok så länge man fick köttbullar för mödan ;)

När hundarna var castade började hårdträningen. De fick lära sig att stirra på dörrhandtag, spela döda, gå till olika platser, skälla, morra, backa och mycket, mycket mer. Men den viktigaste träningen var miljöträning, de måste kunna jobba koncentrerat med alla möjliga olika störningar runt omkring sig.

 

När träningen var klar körde vi upp till Luleå med hundarna för att påbörja filminspelningen, där uppe var vi i två veckor. Under filminspelningen blir det långa dagar, ofta över 12 timmar. Som tur var fick hundarna en egen loge där de kunde koppla av mellan tagningarna.

Efter två veckor i Luleå fortsatte filminspelningen i Göteborg i ytterligare 2 månader. Hundarna var fantastiskt duktiga och filmandet flöt på bra, de älskade sitt jobb och skällde, morrade, backade och spelade döda när vi bad om det. Det var en upplevelse att få jobba med dessa tre hundar och det är alldeles underbart att få se slutreslultatet på bio...

                          

 

Är ni sugna på att se fina hundar och en intressant film ska ni gå och se " Dom Över Död Man" av Jan Troell

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.