Vardagslydnadskurser

Hundakademin erbjuder vardagslydnadskurser i Göteborg. Här får du möjlighet att lära dig att förstå din hund och att kommunicera med den så att den förstår. Vi ser till att du får svar på alla dina frågor och ger råd för just din hund. Vi har kompetenta kursledare med gedigen utbildning och mångårig erfarenhet. Efter en kurs hos oss får du med dig nya och goda kunskaper och förutsättningar för ett härligt hundliv tillsammans med din hund.

Vi håller vardagslydnadskurser i Göteborg – de flesta hålls på vår fina kursgård i Mölndal. Vid stort intresse erbjuder vi även vardagslydnadskurser i Askim och Säve.

Boka din plats via e-post på info@hundakademin.com eller ring 031-68 55 54.Hundakademins vardagslydnadskurser – För trygga och harmoniska hundar

Målet med våra vardagslydnadskurser är att hundarna som deltar ska bli trygga, harmoniska och lyckliga. Och att du ska lära dig att förstå din hund. Kunskap som gör dig till en trygg hundägare.

För att nå dit krävs kompetenta kursledare och det har vi. De som leder vardagslydnadskurserna har en gedigen utbildning och många års erfarenhet av arbetsliv inom hundskötsel och hundutbildning. Flera tävlar aktivt i hundsporter som lydnad, spår och freestyle.

På Hundakademin tränar vi även hundar för film och TV-inspelningar samt utbildar instruktörer. Hos oss finns en bred kompetens.

Låt oss berätta mer om våra kurser, vad du kommer lära dig och vad en vardagslydnadskurs på Hundakademin i Göteborg kostar.

Vardagslydnad

På den här grundläggande vardagslydnadskursen är syftet att skapa en god kontakt mellan dig och din hund. Vi lägger en god grund för en välmående hund och en god relation er emellan. Vi går igenom hundars kommunikation och flocksystem, belöningsteknik och hur du undviker stress hos hunden. Praktiskt övar vi till exempel på inkallning, stanna, gå fint förbi andra hundar och lösträning. Vi tränar praktiskt vid varje tillfälle samt passivitetsträning då det finns utrymme för frågor.

Ta reda på mer om kursen Vardagslydnad!

Vardagslydnad fortsättning

Det här är en påbyggnadskurs efter kursen Vardagslydnad. Här är målet att komma vidare i träningen, öka svårighetsgraden och att hunden ska fungera bra i vardagen.  Du och din hund kommer bland annat öva på lösträning, inkallning och stanna.

Vi jobbar även med ”förebyggande” övningar för att kunna motverka beteenden som du inte vill ha. Vidare tränar vi följsamhet och hunden får lära sig att vara trygg och kunna slappna av i olika miljöer för att undvika onödig stress.

  • Pris: 1850 kronor
  • 5 kvällstillfällen där vi träffas på olika platser
  • Passar hundar som gått kursen Vardagslydnad.

Ta reda på mer om Vardagslydnad fortsättning!

Kursdeltagarnas kommentarer

 "Nu förstår jag min hund mycket bättre och vår kommunikation har blivit mycket bättre!" - Vardagslydnad

 ”Många bra och inspirerande övningar. Bra ledarskapsövningar som har gett bra resultat och vi har fått en mycket bättre relation!" - Vardagslydnad

 ”Rolig kurs där vi har varit på olika platser och tränat, så kul att få utvecklas tillsammans med min hund!" - Vardagslydnad fortsättning

 "Inspirerande kurs med en instruktör som engagerar sig och ser alla! Vill gå fortsättningskursen!" - Vardagslydnad

 "Har fått lära mig att se vad min hund säger i alla situationer och att fokusera på det som hunden gör bra! Nu är jag nära målet att kunna ha min hund lös överallt, såå bra kurs!" - Vardagslydnad fortsättning

Innehållet i Hundakademins vardagslydnadskurser

Våra kurser innehåller både teori och praktik, för att du ska få med dig så mycket kunskap som möjligt och lära dig förstå din hund på ett nytt sätt. I de fall förkunskaper krävs, skriver vi det på kursens sida.

Allt praktiskt som du behöver veta innan kursstart kommer vi naturligtvis meddela dig. Har du frågor kring vardagslydnandskursens innehåll eller vad du ska tänka på är du välkommen att kontakta oss!

Deltagare

Vi vill att alla deltagare ska hinna få individuella råd och svar på sina frågor. På Vardagslydnad heldag är ytterligare en familjemedlem välkommen mot en extra kostnad. På Vardagslydnad, Vardagslydnad fortsättning samt Duktig Hund! är medföljande familjemedlemmar välkomna utan någon extra kostnad.

Är du intresserad av hunddagis?

När din hund har varit med på minst en av våra kurser har du möjlighet att söka plats på vårt hunddagis. På våra hunddagis går hundarna fria i flock så det är viktigt att de är harmoniska, välfungerande och trivs med varandra. 

Vanliga frågor om vardagslydnadskurser

Varför ska man gå en vardagslydnadskurs?

Vardagslydnadskursen blir en trygghet för dig som har skaffat hund för första gången. Här möter du erfarna instruktörer som kan hjälpa dig att förstå och kommunicera med din hund. Du får även lära dig hur du tränar hunden på bästa sätt. Du får svar på alla dina frågor.

Även du som är en erfaren hundägare har nytta av att gå en vardagslydnadskurs. Du kommer att få nya perspektiv på hundträning och du får tillfälle att lära känna din hund ännu bättre. Dessutom är kursen ett bra tillfälle för att komma igång med träningen. Att du har gått en av våra kurser ger dig också möjlighet att söka en plats på något av våra hunddagis.

Man måste inte gå en vardagslydnadskurs – men det du lär dig på Hundakademins vardagslydnadskurser kommer du och din hund att ha nytta av hela livet.

Vad lär man sig på en vardagslydnadskurs?

Exakt vad du lär dig på vardagslydnadskursen beror till stor del på vad du vill ha ut av kursen. Kanske har du frågor kring hur man lär hunden att komma på inkallning, att kunna vara lös och att alltid lyssna på dig även om det är något annat som lockar. För oss är det viktigt att du som hundägare blir trygg och att du får svar på alla dina frågor. Målet med kurserna är att du och din hund ska få ett härligt liv tillsammans. Att du har kunskap om hundens språk och beteende gör att den kan växa upp till en trygg, harmonisk och välfungerande hund. 

Vad gör man på en vardagslydnadskurs?

På en vardagslydnadskurs möts man i grupp med andra hundägare och en eller flera instruktörer. Kursen kan innehålla teori. Då pratar man till exempel om hundens språk, behov och beteende, hur de lär sig och hur de upplever olika situationer. Till de praktiska delarna hör ofta träning såsom att gå fint i koppel, komma på inkallning och att fortsätta samarbeta även om något distraherar.

Träningen kan även handla om att förebygga beteenden som att vakta eller skälla när personer eller hundar går förbi. Ett annat praktiskt moment kan vara att träna hunden på att vara lugn och behålla uppmärksamheten på dig trots distraktioner.

När ska man gå en vardagslydnadskurs?

En vardagslydnadskurs kan du gå när som hels, oavsett ålder på din hund och kursen Vardagslydnad passar såklart alla hundar!

Vi har även kursen Vardagslydnad fortsättning och kursen Bli en Duktig Hund!.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.