Friskvård och hantering

En positiv inställning till att bli hanterad är A och O när hunden ska delta på utställning, få klorna klippta, trimmas eller bli undersökt av en veterinär. Det är guld värt att ha en hund som utan problem finner sig i att bli hanterad av både dig och okända människor.

På denna kurs jobbar vi främst med att hunden ska bli lugn och trygg i all form av hantering och du får även lära dig att klippa klor, borsta tänder, lägga tassbandage, hur man gör en hälsokontroll och hur en tandvisning på tävling går till. Vi går även igenom akutsjukvård samt hur man ska tänka då man hanterar reserverade hundar.

Vi pratar om varför hundens upplevelse är så viktig och du får verktyg för att vara en trygg resurs för din hund oavsett vad som händer runt er. 

Kursen är fördelad på tre träffar. Den innefattar två tillfällen med praktisk träning samt ett tillfälle med föreläsning.

 

Aktuell start:

29 september kl. 18.00 - 20.00 (föreläsning, utan hund) samt 20 oktober kl. 18.15 - 19.45 (praktisk träning) och 27 oktober kl. 18.15 - 19.45 (praktisk träning).

Du kan välja att enbart gå på föreläsningen.

 

Aktuell kursledare: Jenny Johansson

Våra bokningsregler.

 

Pris:

300 :- (endast föreläsning)
1600 :- (föreläsning + praktiska pass)

Anmäl ditt intresse här. 

Appen Duktig Hund!

I samband med att du bokar kursen "Friskvård och hantering" rekommenderar vi att du laddar ner appen "Duktig Hund!"

I kategorin "Introduktion" hittar du informativa och övergripande filmer som ger dig viktig kunskap om hundens språk, behov och beteende. I kategorierna "Valpträning" och "Vardagslydnad" hittar du instruktionsfilmer som visar hur du stegvis lär hunden grundläggande träning så som sitt, ligg, stå och impulskontroll.

Kursdeltagarnas kommentarer:

"TACK! Det är helt underbart! Att kunna gå till veterinären utan stress och ångest - wow! Och bara efter 6 veckor."

"Har fått lära mig att se vad min hund säger och agera därefter. Helt plötsligt klipper jag klorna med en sovande hund i knät - husse är lika paff och tacksam som jag!"

"Så givande! Alla borde gå denna kurs i förebyggande syfte med sin valp eller unghund!"

"Den här kursen är så viktig. Tack för allt stöd och alla bra övningar!"

"Skulle bara gå för att kunna ställa ut. Slutar med att jag kan klippa klor, borsta tänderna, kamma igenom min hund utan svettig panna. Jättenöjd."

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.