Steg 2: Fördjupad hunddagisutbildning

Steg 2 är för dig som gått Hundakademins dagisutbildning steg 1, blivit godkänd och är intresserad av att driva hunddagis i Hundakademins namn. Målet med steg 2 är att du ska känna dig trygg i att självständigt starta och driva hunddagis på "Hundakademins vis", det vill säga med hundar i flock, utan burar och bås. Steg 2 består av ca 240 timmars praktik på ett av våra hunddagis. Samtliga timmar är lärarledda med individuella genomgångar. Utbildningen kan ske intensivt eller vid önskemål spridas ut på en längre period.

Kostnad för steg 2: 21 000 (inkl. moms)

 

Kursbeskrivning steg 2

Detta andra steg innefattar ca tre månader (minimum 240 timmar) handledarledd praktik på ett av våra dagis. Du får massor av värdefull praktisk erfarenhet och fördjupad kunskap. Vi går bland annat igenom hur man bygger långsiktiga sunda relationer till olika typer av hundar och hundägare. Du får också möjlighet att prova olika delmoment som ingår i ett dagisarbete såsom till exempel stressanalys av flocken, inskolning av nya dagishundar, dagismöten med nya kunder samt en större inblick i det administriva arbetet. Du får lära dig mer om problemhundar och hundproblem samt får gå med på några privatkonsultationer.

Slutmålet är att du självständigt (under övervakning) i 10 dagar (minimum 5 timmar per dag) ska arbeta med dagishundarna på ett av våra hunddagis. Vi gör tillsammans med dig en utvärdering av ditt arbete och du får en konstruktiv och utvecklande feedback på ditt arbete.

 

90% av de som gått vår hunddagisutbildning jobbar med hund.

60% av de som gått vår hunddagisutbildning har startat eget hunddagis.